Visit Homepage
Gå til indhold

Vedbend plantet op af støjvæg

Posted in Udeareal og Legeplads

I vinters plantede CASA Nord slyngplanter op af alle støjvæggene, med undtagelse af området omkring udgangen til Herlev Hovedgade og hvor det nye cykelskur skulle opføres.
Dette selvfølgelig af den simple grund, at der ikke er jord at plante i ved udgangen og ved det nye cykelskur.

sdr
Den omtalte støjvæg

 

Dog undrede vi os over, hvorfor der ikke blev plantet nogen slyngplanter ved støjvæggen lige bag ved legepladsen, da der var

en rende jord at arbejde med.
Grunden til at der ikke blev plantet noget, er formentlig at planterne her vil have ret svære vilkår, da vand formentlig vil løbe væk fra jorden.

 

Bestyrelsen besluttede dog, at det ville være værd at prøve, at få noget til at vokse på denne del af støjvæggen. Væggen er nemlig ikke køn i sig selv, og lige præcis denne del af støjvæggen fylder en del i Bylundens billede.

Derfor er der blev købt nogle vedbend, samt en god omgang gartnerjord, og der er blevet plantet 10 planter op af støjvæggen. Typen af vedbend er ikke den samme som er plantet de øvrige steder på støjvæggen. Her har vi brugt en efeu, mens der ellers er brugt sølvregn. Efeu er en del mørkere i bladene, og det vil forhåbentlig give en flot kontrast til den øvrige støjvæg, når de om nogle år forhåbentlig er godt dækket af disse slyngplanter.

 

Det har ikke kostet mere end små 400 kroner og nogle timers arbejde, så hvis det viser sig at det er umuligt at plante noget i denne rende, så er tabet minimalt.

Planterne kræver en del vand – især det første års tid – så hvis man alligevel er igang med at vande sine blomster eller hæk, så må man da også gerne give disse 10 planter en omgang vand.
Når planterne er vokset lidt, vil vi binde rankerne fast til trådnettet i støjvæggen, så de vil vokse op af støjvæggen.

cof
De smukke 

Vær den første, der kommenterer...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.